Taxatie

Een taxatie is een belangrijk onderdeel van het koop- of verkoopproces van uw woning of object. Het bepalen van de juiste waarde is immers niet alleen essentieel voor u, maar ook voor uw geldverstrekker. Als u een hypotheek wilt aanvragen voor het huis dat u op het oog heeft, is een taxatie verplicht. Zonder taxatierapport – dat voldoet aan alle eisen – kunt u zelfs geen hypotheek krijgen.

Taxatierapport: gevalideerd of ongevalideerd

Team Sanders biedt u twee verschillende taxaties: een gevalideerde en een ongevalideerde. Een gevalideerd taxatierapport is essentieel voor een hypotheekaanvraag met NHG. Wilt u slechts de waarde vaststellen of bezwaar maken tegen een WOZ-beschikking? Dan volstaat een ongevalideerde taxatie.

Gedegen taxatie voorkomt problemen

Bij een taxatie gaan onze experts volgens een vastgesteld protocol te werk. Met oog voor detail bekijken we het object met andere ogen, objectief en eerlijk. De bouwkundige constructie, status van het onderhoud en eventuele gebreken of verontreiniging (zoals asbest) worden nauwkeurig in kaart gebracht. Ook de ligging (buurt) van het object en natuurlijk de actuele marktsituatie zijn van belang bij de waardebepaling.

Taxatie volgens richtlijnen NWWI

Bij Team Sanders hebben we de expertise in huis om elke woning of object technisch goed onderbouwd en marktconform te taxeren. Wij zijn o.a. aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Deze organisatie valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties. Het NWWI ziet er verder op toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld.

Gecertificeerd:

Onze taxateurs zijn ingeschreven bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Het NRVT is de garantie voor de opdrachtgever dat hij/zij een integere en deskundige vastgoedtaxateur inschakelt: een Register-Taxateur (RT). Een Register-Taxateur handelt in het publiek belang. Hij of zij werkt volgens internationale richtlijnen EVS/IVS en erkende gedrags- en beroepsregels.

Uw taxatie vlot geregeld

Wilt u een gedegen taxatie voor een eerlijke prijs? Wij voeren deze binnen enkele dagen voor u uit. Kortom, u kunt bij uw vertrouwde makelaar uit Almelo terecht voor zowel de aan- en verkoop van een woning als voor een professionele en reële taxatie.

NEEM CONTACT MET ONS OP